Hapukirsisort

Hapu-kirsipuu 'Dessertnaja Morozovoi'

Hapu-kirsipuu 'Dessertnaja Morozovoi'

Cerasus avium sün. Prunus avium ‘Dessertnaja Morozovoi’

Valmimise- ja korjamise aeg: varane

Vili: punane ja suur, viljaliha on punane, õrn, magus ning mahlane, väga head marjad, dessertsort

Saagikus: saagikas. Kirsipuu saagikus ei olene üksnes võra lõikamisest, vaid ka kasvutingimustest. Samuti sõltub saagikus ilmastikust, eriti õitsemise ajal

Puu kasvuomadused: keskmise kasvuga, kompaktse püstise võraga, 3-6 m kõrgune

Nõuded kasukohale: valgusnõudlikum kui pirni- või õunapuud. Ei talu liigniiskust ja kõrget põhjavee taset. Ei taha rasket ja happelist mulda. Eelistavad vett läbi laskvat õhurikast nõrgalt happelist või neutraalset mulda, kus juured omastavad mullas olevaid toitaineid paremini. Samuti ei meeldi neile liiga kuiv ega märg muld

Talve- ja haiguskindlus: head

Parimad tolmuandjad: osaliselt iseviljuv. Head tolmuandjad on ‘Hindenburg’ ja ‘Novella’

Hooldus: loe lisaks ‘Viljapuude pritsimine ja hooldamine’

Lõikamine: kirsipuid võib lõigata puhkeperioodil märtsis-aprillis, kui puu veel raagus ja on paremini näha väljalõikamist vajavaid oksi. Kuid kui luuviljaliste lõikamine hilineb ja jääb tugeva mahlajooksu aega, siis oleks õigem lükata see töö kohe pärast saagikoristust

Katsuge lõigata nii, et jääks võimalikult väike haav. Tehke lõige oksaga risti ja kindlasti ilma tüükata. Vaata lisaks videot ‘Kuidas lõigata kirsipuud’

Sulle võivad meeldida ka need hapukirsi sordid ...

Scroll to Top