Sügisõunasort

Aed-õunapuu 'Sügisdessertõun'

Aed-õunapuu 'Sügisdessertõun'

Malus domestica ‘Sügisdessertõun’

SÜGISSORT
Valmimise- ja korjamise aeg: valmib septembri lõpus

Vili: väga mahlane ja maitsev, omapäraselt vürtsikad, 95…120 g. Õun on helekollane, pool on kaetud roosaka triibulise punaga

Saagikus: väga saagikas ja hakkab varakult kandma. Püüab anda õunu igal aastal. Ebasoodsate olude puhul võivad õunad jääda maitsetuks

Säilivus, kasutamine: säilib 1,5 kuud, õuntest saab head mahla, kuid mitte head kompotti

Puu kasvuomadused: puu on keskmise kasvuga, pikkade okstega

Nõuded kasvukohale: mullastiku suhtes on üsna leplik. Väga kehval mullal on haigustele vastuvõtlik

Talve- ja haiguskindlus: mitte väga talvekindel, karmil talvel võib tüvi saada kahjustatud. Tüvevähk on varmas talle külge hakkama

Parimad tolmuandjad: ‘Liivi kuldrenett’, ‘Pärnu tuviõun’ jt

Hooldus: puu peab olema hõre, et õunad saaksid päikest. Parem olgu neid puus vähem, siis on õunad kogukamad ja maitse on siis suurepärane. Lõikamisel tuleb üsna tugeva kärpimisega sundida oksi rohkem hargnema

Hooldus: loe lisaks ‘Õunapuude õige istutamine’ ja ‘Viljapuude pritsimine ja hooldamine’

Sulle võivad meeldida ka need sügisõunasordid ...

Scroll to Top
kambek.ee logo
Privaatsustingimuste ülevaade

Kasutame küpsiseid, et aidata teil tõhusalt navigeerida ja teatud funktsioone täita. Üksikasjalikku teavet kõigi küpsiste kohta leiate allpool iga nõusolekukategooria alt.

Küpsised, mis on liigitatud kui Vajalikud", salvestatakse teie brauserisse, kuna need on olulised saidi põhifunktsioonide võimaldamiseks ja on vaikimisi alati aktiivsed. Loe privaatsustingimusi.

Samuti kasutame kolmandate osapoolte küpsiseid, mis on algseadetes lubatud ja aitavad meil analüüsida, kuidas te seda veebisaiti kasutate, salvestada teie eelistusi ning pakkuda teile asjakohast sisu ja reklaame. Need küpsised salvestatakse teie brauserisse ainult teie eelneval nõusolekul.

Vasakul menüüs saate keelata kolmanda osapoole küpsised, kuid nende keelamine võib teie sirvimiskogemust veebilehel mõjutada.